topbar-arceliklogo Arçelik Yetkili Satıcısı

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tarih: 17.03.2023 01:30
Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?
Kireç, deterjan kalıntısı, kötü koku gibi sorunları önlemek için Çamaşır Makinesi Temizliğinin doğru yapılması gerek.

Çamaşır Makineniz Temiz mi?

Kireç, küf ve deterjan kalıntısı, çamaşır makinelerindeki başlıca kirletici unsurlar. Bunlar elle erişilebilen yerlerde ortaya çıkabileceği gibi, görülmeyen kısımlarda da söz konusu olabilir. Yıkama için çoğunlukla soğuk programları kullanıyorsanız, zaman içinde bakteri üremesi de gerçekleşebilir.

Yeterli temizliğin yapılmaması, cihaz performansını düşürecek, ileri aşamalarda arızalanmalara neden olacaktır. Peki, Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir? Her bölme ve parça, farklı temizlik yöntemleri gerektirmekte.

 

Çamaşır Makinenizin Bakım Kılavuzunu İnceleyin

Her şeyden önce kullanım kılavuzunu okuyun. Bu, cihaza özel temizlik şartları hakkında bilgi edinmenizi sağlar ve temizlik sırasında cihaza zarar verme riskini ortadan kaldırır.

 

Çamaşır Makinesinde Dış Kısım Temizliği

Temizliğe, makinenin dışından başlayabilirsiniz. Bu bölüm için az miktarda bulaşık deterjanı ve su ile ıslatılmış bir bezle silme yöntemini kullanabilirsiniz. Bezin, yüzeyi çizmeyecek özellikte olmasına dikkat edin.

 

Çamaşır Makinesi Deterjan Haznesinin Temizliği

Deterjan haznesinde sertleşmiş deterjan kalıntıları ve kireç varsa, beyaz sirkeden yardım alabilirsiniz.

Bunun için 1 litre suyu kaynatıp, birkaç dakika dinlendirin. Ardından içine, 1 su bardağı beyaz sirke ekleyin. Deterjan haznesini çıkarıp bu karışımın içinde, kalıntı yumuşayıncaya kadar bekletin.

Daha sonra su ile durulayıp, temiz bir bezle kurulayarak, hazneyi yerine takın.

 

Körük Lastiğinin Temizliği

Körük lastiği uzun süre ıslak kalırsa küflenecek, kötü kokuya sebep olacak, ileri dönemlerde aşınacaktır.

Körük lastiği temizliğini, sıcak suyla ıslatılmış yumuşak bir bezle silerek yapabilirsiniz. Bu parçayı her kullanımdan sonra kurulamaya özen gösterin.

Herhangi bir aşınma söz konusuysa lastiği yenisi ile değiştirmenizde fayda var.

 

Tambur ve İç Kısım Temizliği

Makinenin iç bölüm temizliğinde sirke gibi asidik özelliğe sahip maddeler kullanmayın. Bu tür maddeler cihazın lastik kısımlarını aşındırabilir.

Bu bölümler için özel olarak geliştirilmiş çamaşır makinesi temizleyicilerini kullanabilirsiniz. Bu ürünler, deterjan artığını temizler, kötü koku oluşumunu engeller, derinlemesine temizlik gerçekleştirebilir.

 

Çamaşır Makinelerinde Temizlik Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Temizliğin ne sıklıkta yapılması gerektiği, "Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?" sorusu kadar önemli.

Tambur ve gözle görünmeyen iç kısmın temizliğini üç ayda bir ya da altı ayda bir yapabilirsiniz. Deterjan gözünü ise her kullanımdan sonra, deterjan artığından temizleyip kurulayın. Benzer şekilde, körük lastiğinin de her kullanımdan sonra kurulanmasında fayda var.

 

İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...